Contura kaminer

Contura designar och tillverkar ett brett sortiment av braskaminer som är idealiska för att få värme i alla miljöer. Contura är en av de ledande tillverkarna av braskaminer i Skandinavien och Europa och kvalitetstänkandet genomsyrar hela produktionen för att uppnå de högsta kraven på kvalitet och effektivitet. Vi märker med stolthet våra braskaminer "Made in Sweden". 

NYHET! Contura i61

Contura i61, Artstone (vit)

Contura i61, Artatone naturel (grå)

Contura i61, vit stål

Contura i61, svart stål

Contura i61 låter elden och värmen spela huvudrollen. Dess generösa glaspartier visar mer av elden, med den unika ”widescreenluckan” som garanterat drar allas blickar till sig. Contura i61 har också en högr e placerad brännkammare som lyfter upp elden och förstärker dess närvaro i rummet.

Insats för egen inmurning. Eldstaden finns också tillgänglig som insats, Contura i60, där bara din fantasi sätter gränserna och du bygger in din egen omramning. Oavsett designen på ditt hem, kan du alltid skapa din egen eldstad.

Contura 26

Kakelkamin Contura 26K hög

 

Kakelkaminen går att få med högblankt vitt kakel eller matt beige kakel. Den här kaminen bjuder på en riktigt fin kakelugnskänsla. Som tillval finns ett riktigt stort värmemagasin i powerstone på hela 120 kilo för effektiv och långvarig värmelagring.

Täljstenskamin Contura 26T hög

Täljstenskaminen Contura 26T är för dig som vill se mycket av elden och ha det riktigt varmt och skönt. Ett extra värmemagasin i powerstone ger en avsvalningstid på upp till 18 timmar! Denna höga täljstenskamin ger ett rejält tillskott av värme i huset.

  

Contura 30

Täljstenskamin Contura 35T låg

 

Contura 35T låg är en nätt täljstenskamin med värmelagrande egenskaper som ger skön eftervärme. Luckan kan fås i gjutjärn eller med glasfront som ger ett modernt uttryck. Kaminen visar riktigt mycket av elden och har hög verkningsgrad vilket ger dig mer värme för veden.

Täljstenskamin Contura 35T låg

Täljstenskamin Contura 35T låg

Täljstenskamin Contura 35T hög 

”Red dot quality label for high design quality” är en belöning för framstående och innovativ design i en av världens mest prestigefyllda designtävlingar. Täljstenskaminen Contura 35T tilldelades utmärkelsen 2010. Det är vi givetvis mycket stolta över – minst lika stolta som vi är över att verkningsgraden är hela 80%. Njut lite extra av elden!

Täljstenskamin Contura 35 svart med gjutjärnslucka 

Täljstenskamin Contura 35T hög i värmereglerande täljsten med glastopp

Contura 50 Gjutjärnsspisar

Contura 52T

Contura 52

 

Denna gjutjärnskamin är formgiven av svenska Myra. Med sina raka former och täckta sidor finner den sin plats både i den moderna stilen och i den mer lantliga. Gjutjärnskaminen har varmluftsutsläpp på båda sidorna och hela översidan fungerar som en kokplatta. Levereras med läckert kromat handtag.

Contura 54T

Contura 54 har hela sidor med justerbara fötter för stabilitet på alla underlag. Gjutjärnskaminerna från Contura kan anslutas till skorstensmur direkt från baksidan eller till Premoduls rostfria skorsten.

Contura 300

Nya funktioner och kubisk design

1. Design och funktion från insidan och ut.

2. Stor brännkammare som rymmer upp till 50 cm långa vedklabbar.

 3. Bestäm själv på vilken sida det praktiska fristående vedfacket ska stå (tillval).

4. Widescreen-glaset, visar maximalt av elden. 5. Handtag med Contura softshell. 

6. Praktisk utdragslåda (tillval) passar även vedfack Medium.

Contura 300 är det perfekta valet för dig som vill bestämma själv hur kaminen ska se ut. Vill du ha en svart eller en vit? Omramning i täljsten eller artstone? Lucka i gjutjärn eller glas? Vill du ha vedförvaring? Du kan välja mellan tre olika vedfack. Dessutom finns det en utdragslåda och andra smarta tillbehör.

Contura C330

Till Contura 330 kan du välja ett matchande vedfack. Vedfacket gör kaminen till en mysig och praktisk möbel som du bygger efter dina egna möjligheter och önskemål. Vedfacket finns i tre olika storlekar och går även att komplettera med en utdragslåda.

Contura 500 style

Contura 556 Braskamin

De generösa sidoljusen på braskaminen gör att du kan se elden från flera vinklar i rummet. En nyhet vi är säkra på att du kommer att uppskatta är att luckan kan öppnas utan handskar eftersom handtagen inte blir varma. 

Contura 556T

Contura 510:1 Braskamin

Contura 510 Style finns med både glaslucka eller gjutjärnslucka och passar perfekt om du vill placera din kamin i ett hörn. Luckan i glas ger ett lätt och modernt uttryck och sprider ljus och värme i ditt rum. Kaminen har effektivare brännkammare och även längre, mer integrerade handtag som inte blir varma.

Contura 596G Braskamin

Contura 596T

Braskaminen Contura 596 Style finns i grå eller svartlackerad plåt med stilren gjutjärnslucka och i vit sober omramning med modern glasfront. De nya, större sidoljusen i Contura Style visar mer av elden och du kan välja till flera, bra tillbehör till braskaminen, exempelvis extra värmemagasin i powerstone.

Contura 596:1 Style, grå

Gjutjärnslucka 

Contura 586:1 Style, svart

Med kaminen monterad på en pelare får elden ett lyft. Contura 586 Style är för dig som gillar modern stil. Om du vill se mer av elden kan du välja att montera kaminen på en vridplatta. Med en enkel vridning riktar du värmen och ljuset dit du befinner dig för stunden. Luckan kan öppnas utan handskar eftersom handtagen inte blir varma.

Contura 590T Style

Contura 590T Style med gjutjärnslucka är en hög täljstenskamin med god värmelagring och många valmöjligheter. Välj till exempel kaminen med extra värmemagasin i powerstone för maximal värmeeffekt.

Contura 600

Contura 690-modellerna

har kakelugnens majestätiska uttryck med den moderna kaminens fördel: den visar en rejäl eld högt ovanför golvet. Den här modellen har mycket av allt: tre olika färger, tre olika toppar, två olika luckor, nedre lucka (standard) samt flera tillbehör som vedförvaring och värmelagrande powerstone. Oavsett vilken variant som blir just din favorit kommer du att njuta av många timmars mys och skön värme varje gång du tänder en brasa.

Populära Contura 600 blir nu Style och får den nya design på luckor och reglage som tagits fram i det framgångsrika konceptet. Men Contura 600-serien innehåller långt fler nyheter än så – design och funktion är förbättrad från insidan och ut in i minsta detalj. Med snygga och praktiska tillbehör blir din Contura 600 Style precis som du vill ha den.

Contura 610 Style

är den minsta modellen i den storvuxna 600-serien. Du kan till exempel välja lucka i gjutjärn eller glas, omramning i svart, grå eller vit plåt, vedfack eller lucka, täckfront eller värmehylla ovanför luckan samt tillbehör som värmelagrande powerstone, kokplatta och fläkt. En snygg och praktisk nyhet är vedförvaring vid sidan av kaminen.

Contura 700

Contura 720T grå

Contura 720T ger dig det bästa av två världar: den är tack vare sin kantiga form nätt och lättplacerad och har en värmelagrande omramning i täljsten. Ett generöst glas visar mycket av elden.

Contura 790K

Kakelkamin, vit

Contura 780, svart

Den nätta formen på kaminen gör den mycket lättplacerad. Braskaminen, på pelare, kan både stå mot en vägg och monteras fristående på vridplatta – perfekt för dig som har en öppen planlösning och vill ha en värmande och trevlig rums-avdelare.

Contura 800

Contura 850

Contura 800 har hittat sin inspiration i den berömda superellipsen. Formen gör denna kamin kompakt och trevlig. Tack vare den fina formen har braskaminen Contura 850 kunnat utrustas med generösa glaspartier utan att brännkammarens effektivitet påverkats. Braskaminen är en riktig liten storhet!

Contura 820T, svart

Contura 800 Style

856WG Style, vit

856 Style, grå

856TG Style, svart

890G Style, vit

890T Style, svart

10 modeller, och flera variationer av varje. Contura 800 Style ger dig mycket att välja mellan. Men alla kaminerna har en sak gemensamt – den eleganta och moderna design vi kallar Style, en uppdatering av den äldre Contura 800-serien. Vi har förfinat såväl finish som funktion. Högre och bredare glasytor, sidopaneler med färre skarvar och fler färgval är några av uppdateringarna när det gäller design. Innovativa funktioner som autostart för snabb antändning och boostfunktion för att väcka liv i glöden gör det ännu enklare att elda.

896G Style, svart

870G Style, vit

810 Style, vit

820T Style, svart

886 Style, svart

Contura eldstäder, insatser och murspisar

Contura 11C

Med Contura 11-serien får du en möbel och en eldstad som strålar av värme, vänligt ljus och hemtrevnad. Luckan öppnas genom att den hissas uppåt. Insatsens storlek gör det möjligt att elda med upp till 50 cm långa vedträn. Du kan måla denna eldstad i vilken färg du vill för att matcha din befintliga inredning.

Contura i10 

Den rejäla kamin-insatsen rymmer vedträn upp till 50 cm och har en verkningsgrad på hela 81%. Utgå ifrån själva insatsen (i10) och fundera sen över hur du vill bygga upp din kamin. Fråga gärna din säljare vad just du behöver för att få de funktioner du vill ha.

Contura i20

Den generösa luckan med ram av formbeständigt gjutjärn skjuts lätt uppåt. 

Contura 21C

Med Contura 21 får du en möbel för kreativa möten, musik och nattsnack. Mysigt men med attityd. Luckan öppnas genom att den hissas uppåt. Insatsens storlek gör det möjligt att elda med upp till 50 cm långa vedträn. Eldstaden finns även med front i svart plåt eller aluminium och du kan måla betongen i vilken färg du vill.

Contura i31A med bänk

Insatsen Contura i31A har en omramning i artstone. Artstone är en vit formgjuten betongsten, unik för Contura. Eldstaden har en stor glaslucka som ger känslan av öppen spis. Eldstaden finns i flera varianter med bland annat hylla och bänk i svart granit.

Contura i31T

Med insatsen i31T, klädd i naturligt värmelagrande täljsten, får du extra god värmeekonomi. Den värmelagrande täljstenen har en naturlig mönstring, inget exemplar är det andra likt. Eldstaden kan också kombineras med värmelagrande powerstone under höljet.

Insatsen Contura i30 har en rak lucka som hissas för att öppna och stänga. Med den effektiva förbränningstekniken får du helt enkelt mer värme för veden.

Contura i41A

Eldstaden Contura i41A har en insats med vinklad lucka och är klädd i artstone. Artstone är en infärgad vit betongsten, unik för Contura. Välj till detaljer som hylla och bänk i svart granit. Luckan finns med vinkel till höger eller vänster.

Contura i41T

Med den vinklade glasluckan i Contura i40 får du ännu större möjligheter att skapa en eldstad som sticker ut och lyser upp. Beklädnaden i täljsten är naturligt värmelagrande och har en vacker naturlig mönstring.

Contura i51

Med generösa glas på tre sidor och en rymlig brännkammare är Contura i51 verkligen en insats för det moderna hemmet. Tekniken under den estetiska huven är särskilt anpassad till hus med modern uppvärmningsteknik som bildar under­tryck. Välj svart plåt för ett rent och grafiskt uttryck.

Insatsen Contura i40 med vinklad giljotinlucka ger dig nya möjligheter att skapa en unik eldstad. Stort vinklat glas visar riktigt mycket av elden. Vårt Clean Burning System i världsklass håller glasen rena och sotfria. Luckan finns med vinkel till höger eller vänster.

Contura i51T

Den naturligt värmelagrande täljstenen gör din i51T unik eftersom stenens ådring varierar. Komplettera med powerstone under höljet för att hålla värmen extra, extra länge.

Contura i50

Låt fantasin sätta gränserna för din eldstad och mura din egen omramning. Insatsen har glas på tre sidor och visar riktigt mycket av elden. Vårt Clean Burning System i världsklass håller glasen rena och sotfria.

  

Contura i51AN

Artstone naturell är rå betong slipad till en len yta med en mjuk grå nyans, för dig som gillar kaxig elegans. Komplettera gärna med vedfack i svartlackerad plåt.

Tilläggsinfo och mått

Tillbehör till kaminer

Värmemagasin, vridplatta och Contura golvglas med mera.

Uteluftsanslutning, värmeplatta och toppar

Spisantti Anders Johansson     050 056 1237     info@flintstones.fi
  • facebook

Created by Seger Marketing