top of page

Skräddarsydda spislösningar

Berätta om ditt spisproblem så kommer vi tillsammans fram till en lämplig lösning för ert spisproblem. 
 
Vid behov täcker jag in er gamla spis under rivnings- eller förändringssarbetet. På så vis slipper inte arbetsdammet ut i inomhusluften. 

Installation av spisar

Jag installerar spisar och skorstensrör med yrkesmässig kompetens.

Försäljning av spisar

Jag säljer miljövänliga och svanenmärkta spisar och skorstenar. Jag är återförsäljare av och installerar Contura, Nordpeis, Rais och Morsös produkter.

Sanering av spisar

Vill du förnya din gamla eldstad till en rymlig ackumulerande spis? Eller vill du ha en ny murspisomramning till din befintliga spisinsats? Jag gör också reparationsarbeten av spisar. 

Murning av personliga spisar

Jag murar personliga spisar som måttbeställningsarbete. 

Behöver du hjälp med finansiering?

Tidigare projekt

contura installation.jpg

Den gamla täljstensspisen fungerade helt perfekt men husets ägare ville se elden från köksbordet och ha mera utrymme runt spisen. Huset har fjärrvärme så det fanns inget behov för en ackumulerande spis. Jag byggde tält runt spisen och till närmaste dörr och placerade en fläkt på skorstenen som förhindrade att sot och stendamm spreds i hela huset. Hålet i golvet korrigerades med kakelplattor och ovanför placerades den nya Contura556G med bakanslutning.

Vid nybyggen är vanligtvis golv, väggar och tak klara när spisen installeras. Spisplatsen bör dock vara planerad så, att man har bra kontakt med spisen och att skyddsavstånden till väggar och takstol uppfylls.

15317782_1830762357162148_6387614167355521312_n.jpg
11010514_1584184701819916_1058903231118838350_n.jpg

Detta spisprojekt var speciellt eftersom kaminen som användes hade gått sönder och skorstenen hade monterats ovanpå i ett stycke. Jag hade stödstativ som höll upp skorstenen under tiden jag monterade den nya. Kunden hade behov av en mera ackumulerande modell så han valde Salzburg L. Huset hade en ovanlig kombination av bergs och luftvärmesystem som inte fungerade speciellt bra. Så kravet var att förbränningsluften skulle tas direkt utifrån genom ytterväggen och till spisen och det är möjligt på alla Nordpeis Salzburg modeller .

bottom of page